Kocsi festése tartós alapozók használatával

iho   ·   2021.07.08. 12:00

Ha szereted az autódat, gondosan odafigyelsz a festésre, hogy az idő vasfoga ne harapjon bele a karosszériába, akkor bizonyára tudod, hogy a festés megfelelő alapozással kezdődik.

A csiszolás után a kocsi festendő részének felületi tisztítása a legelső lépés. Ahhoz, hogy az alapozó megfelelően kitöltse a mikrorepedéseket és tartósan hozzáragadjon a felületekhez, aprólékos munkára van szükség.

Autóalapozók: szorgalom vs. technológia

Ha nagyon szeretsz a kocsiddal bíbelődni, akkor ezt szeretni fogod: autófestés modern technológiájú alapozók alkalmazásával. Nem csak tartós festést, de időtálló és hosszú életű autót is teremthetsz, ha erre figyelsz. Megfelelő alapozással a hajszálrepedéseket is kijavíthatod. Ha mindent előkészítettél, akkor neki is láthatsz.

Ha szereted kényeztetni a kocsidat, vagy éppen megrendelésre végzel csillogó kocsifestést, akkor megéri a csúcstechnológiás alapozókat használnod az autofestekszeged.hu-tól. Ha jó alapozókkal készíted elő a festést, akkor gyorsabban végezhetsz minőségi munkát. Engedd meg magadnak, hogy egyedülálló autód legyen, vagy pedig kápráztasd el az ügyfeleidet.

A Magic Colors Autó és Ipari Festék Szaküzlet és Webshopban megtalálhatod a megfelelő alapozókat, ami a jó munkához és a tökéletes autóhoz szükséges. Könnyen és biztonságosan rendelhetsz színre kevert festékeket is. Nem kell boltba járással pazarolnod az idődet. Az interneten megveheted a szükséges eszközöket.

Milyen alapozót használj a kocsi festése előtt?

Töltőalapozókkal és epoxy alapozókkal rugalmas felületeket hozhatsz létre. Ezek főleg a rossz állapotú felületek kezelésére és apró javítására használhatók.

A savas alapozókkal - amelyekkel az elörgedett felületek kezelése végezhető - a festett, galvanizált és alumínium felületeket gyorsan, akár tízperces száradási idővel is elláthatod. Nem kell órákon át várni a következő munkafázisig. Ezért éri meg a szorgalmat csúcstechnológiás termékekkel kiegészíteni.

1K alapozók a rozsda ellen

Régi autóknál érdemes rozsdásodást gátló alapozókat alkalmazni. Ha odafigyelsz a kocsidra, akkor ne hagyd, hogy megegye a rozsda, és add meg neki, ami jár. Szintén jó tulajdonság, hogy a gyors száradás mellett az epoxy termékek kivételével minden mással hatékonyan fedhetőek. 

Az ipari felhasználásra is megfelelő a rozsdásodást gátló alapozó. Így akár egy kamiont is kifesthetsz, vagy akár szórófejjel is felviheted. Nemcsak a gyors száradás, de az egyenletes kiadósság miatt is megéri kiküszöbölni a rozsdásodás problémáját.

Az alapozók minősége száradás után látszik leginkább

Miután megszáradt a felvitt alapozó, megnézheted, hogy mennyire szép a felület. Ezért vannak alapozók, amelyeknek enyhe ezüst színe van, hogy a csillogó egyenletes felületen könnyen meglásd a fennmaradó hibákat. Persze ha jól dolgoztál, akkor kevés hiba lesz, és máris nekifoghatsz a festésnek.
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek