Kompbaleset Bangladesben

iho/hajózás   ·   2012.03.13. 10:35

A fővárostól, Dakkától 32 kilométernyire elsüllyedt egy folyami komp a Megna folyón – adja hírül az Origo. A kétszintes hajó fedélzetén kétszázan utaztak, többségüket álmukban érte a katasztrófa. Eddig 18 halálos áldozatról szólnak a hírek, ám tekintettel arra, hogy további 150 embernek nyoma veszett, a holttestek száma az elkövetkezendő órákban tovább növekedhet.

Túlélők beszámolója szerint az ütközés után hatalmas káosz alakult ki. Az álmukból felriadt utasok többsége a folyóba vetette magát. Nehéz megbecsülni a balesetben érintett hajók utasainak pontos számát, mivel Bangladesben ritkán vezetnek utaslistát. A hajók túlzsúfoltsága és a közlekedési járművek általános műszaki állapota miatt gyakoriak a hasonló katasztrófák a 160 milliós ázsiai országban.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.