Koreai motorvonatokat vásárolt Ukrajna

iho/vasút   ·   2012.03.16. 16:33
kiskep

Ogyessza kikötőjében emelték le az ukrán vasút új motorvonatának első kocsijai a Dél-Koreából érkező teherhajóról. A kilenckocsis szerelvényeket a Hyundai-Rotem gyártja, a szerződést 2010 decemberében írták alá 261 millió dollár (azaz 58 milliárd forint) összértékben – írja az IRJ.

A sorozat első hat vonatát májusig szállítja le a koreai gyártó, a tervek szerint ezek a szerelvények a nyári labdarúgó Európa-bajnokság során már menetrend szerinti feladatokat fognak ellátni. A kocsikat az Európa-bajnokságot hirdető festéssel látták el.

Honlapján helyből nagysebességű vonatnak titulálja az ukrán vasút 160 kilométer per óra végsebességű járművét <br>(fotó: www.uz.gov.ua)

Utastájékoztató monitorok és számtalan, az ukrán vasúton eddig ismeretlen szolgáltatás

A Harkov–Kijev vonalra szánt motorvonatok maximális sebessége 160 kilométer per óra, 3 kilovolt egyenáram és 25 kilovolt váltóáram alatt is képesek üzemelni. A vonatok ülőhelykiosztása kocsiosztálytól függően 2+2, illetve 2+3 ülés. Az intercityken Wi-Fi szolgáltatást, bisztrókocsit és akadálymentesített mellékhelyiségeket kínál az ukrán vasút.

Kapcsolódó hírek