Kötelékben Sármellékre

MTI   ·   2013.03.25. 09:45

Két-két utazási iroda párhuzamos szervezésének köszönhetően április közepétől vasárnaponként két orosz charterjárat is közlekedik Moszkva és Sármellék között, az utazásszervezők júniustól azonban már egy közös járatot üzemeltetnek.

Az orosz tulajdonú, Budapesten és Hévízen is jelen lévő 1000 Út utazási és ingatlaniroda március 3-án közölte, hogy az orosz Devizu kiutaztató céggel közös szervezésben április 14-től november 1-jéig a Tatarstan Airlines charterjáratot indít Moszkva-Domogyedovo és a Hévíz-Balaton Airport között. Tíz nappal később Moszkvában jelentette be Papp Gábor, Hévíz polgármestere, hogy szintén április 14-től a Robinson Tours és az orosz Vedi Tour Group is elindítja a Jakutyija légitársaság által üzemeltetett járatait Moszkva Vnukovo repteréről Sármellékre.

A két, egymástól függetlenül szervezett járatok indítása kapcsán a nyugat-balatoni repteret működtető Hévíz polgármestere elmondta: az 1000 Út szervezéséről csak későn értesültek, ezért a repülőtér fogadókapacitásainak korlátai miatt egyeztetniük kellett. A két moszkvai járat ugyanis szinte egy időben landolt volna Sármelléken, de a Lufthansa egyébként szombati chartergépének érkezését is erre a napra kérték át.

Papp Gábor hozzátette: az egyeztetések sikeresek voltak, minden gép fogadásáról gondoskodni tudnak, és az utazásszervezők arról is megállapodtak, hogy a nyártól már közösen üzemeltetik a chartereket.

Alekszander Baranov, az 1000 Út tulajdonosa megerősítette, hogy megegyezés született a két-két utazásszervező között. Ennek értelmében május 26-ig párhuzamosan repülnek gépeik a Hévíz-Balaton Airportra, júniustól azonban már együtt üzemeltetik járataikat a Robinson Toursszal.

Az orosz tulajdonos elismerte: talán későn juttatták el hivatalos kérelmüket a járatok fogadására Sármellékre, de a hévízi polgármester segítségével sikerült egyeztetni a párhuzamosság kiküszöböléséről. Időközben ugyanis már több mint ezer jegyet adtak el, ezzel hat járatuk teljesen megtelt, ezért még egy hétfői járatot is be kellett illeszteniük május utolsó hetére.

Kapcsolódó hírek