Közlekedési káosz Debrecenben

iho   ·   2014.02.19. 12:56
cim1

Az áram a város egy részén, így a Petőfi tér és bizonyos belvárosi területeken ment el, több bolt bezárt és a villamosok sem tudnak közlekedni.

Az emberek a villamossíneken sétálnak Debrecenben (A képre kattintva galéria nyílik)

Az áram visszajött fél 9-kor a Petőfi téren, de a villamosvonalon továbbra sincs áram, a Petőfi tértől egészen a Bem térig. Ugyanakkor, hogy az utasoknak ne kelljen átszállniuk, a teljes vonalon busz szállítja az utasokat.

Debreceni olvasónk szerint egyáltalán nem tájékoztatják az utasokat arról, hogy nem jár a villamos, illetve, hogy hol szállhatnak fel a villamospótlóra, sőt, hogy egyáltalán üzembe helyezték a villamospótlókat.

Felhívtuk a E-ON debreceni kirendeltségét is. Egyházi Nikoletta kommunikációs referens úgy nyilatkozott: az egyórás áramszünetet egy kábel meghibásodása okozta. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a hasonló eseteket egyszerű lenne elkerülni, ha a DKV Zrt. kérné, hogy építsék ki azt a rendszert, amely a betáplálást biztosítaná. Vagyis az automatika érzékelné, hogy üzemzavar van, tehát a fő irányból megszűnt a villamosenergia-ellátás, és átkapcsol automatikusan egy más irányú betáplálásra, amivel tovább tudna működni.

„Ezt előzetesen konkrétan ki kell építeni, üzembe kell helyezni, ez nem olyan megoldás, hogy üzemzavar van, akkor kapcsoljátok be. Részünkről a műszaki lehetőség adott, a tömegközlekedési vállalatnak kell kérnie, hogy ezt a rendszert kiépítsük. Ennek van egy átfutása, van egy műszaki kivitelezési ideje, de részünkről az a kábel, ami ehhez szükséges, az megvan, hogy a más irányú betáplálás meg legyen oldva, de az automatikának a kiépítését, illetve használatát a DKV Zrt.-nek kell kérnie és állnia” – mondta Egyházi Nikoletta, az E-ON kommunikációs referense.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek