Közös duális képzést indít a Rail Cargo Hungaria és a Dunaújvárosi Egyetem

iho   ·   2016.09.13. 10:41

Az egyetem A vasúti árufuvarozás járművei tantárgya korszerű, gyakorlatban alkalmazott ismeretekkel látja el a gépész- és anyagmérnök-hallgatókat. A teherszállító cég munkatársai a szemeszter során tizenkét előadásban tárják fel a vasúti árufuvarozás helyzetét, bemutatják a járművek felépítését, szerkezetét, működésük és üzemeltetésük fő jellemzőit.

A Rail Cargo Hungaria Zrt. az ágazat legnagyobb hazai munkáltatójakánt felelősséget érez a szakember-utánpótlásért, tervszerűen építi azt. Kapcsolatot kerestek a felsőoktatási intézményekkel azért, hogy felhívják a figyelmet a speciális vasúti árufuvarozási ismeretek fontosságára. A vasutas szakma folyamatosan öregszik, hatalmas munkaerőhiány még nincs, de a dolgozók átlegéletkora elég magas – hangsúlyozta Kovács Imre. A társaság már 2014-ben megállapodott a Debreceni Egyetemmel egy oktatási, kutatási, szaktanácsadási egység létrehozásáról Rail Cargo Menedzsment Kihelyezett Tanszék néven. Az egyetem logisztikai karának tanulói azóta már több szemeszetrben sajátították el az ismereteket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek