Kudarcba fulladt a privatizáció

iho   ·   2013.05.15. 15:06

„A Közlekedési Minisztérium tudomásra hozza, hogy a privatizációra beadott dokumentumok elemzése és ellenőrzése után a Közlekedési Minisztérium, illetve a Privatizációs Tanács a SNTFM CFR Marfă privatizációjából mindhárom jelentkezőt kizárja, illetve lehetővé teszi az eljárás újbóli elindítását, a jelenleg hatályos törvények mellett” – áll a hivatalos minisztériumi közleményben.

A tenderre három cég nyújtott be ajánlatot: az amerikai  Omnitrax, a Grup Feroviar Român (GFR), illetve a Transferoviar Grup (TFG) és a Donau-Finanz GmbH & Co KG Austria alkotta konzorcium. A jeletkezési dokumentumok leadására, illetve az úgynevezett rövid lista elkészítésére a határidő május 15-én járt le. Sikeres pályázat esetén a végeredményt 2013. június 20-án hirdették volna ki – olvasható az Antena3 román tévécsatorna honlapján.

Fordította: Biszak Ábel

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Projektvégi pont a hegyesi oldalban, holmi zavartatással

T. Hámori Ferenc   ·   2023.12.10. 14:35

Ma hajnalban – némi kivétellel – ismét mennyiségi korlátozás nélkül elindultak a vonatok hazánk egyik legfontosabb, 1-es számú Budapest–Hegyeshalom–Rajka vasúti fővonalán. Megnéztük, milyen három hónap elteltével ismét vonatozni az ÉKM szerelemprojekt Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán. Vörös Attila képriportja.