Lakónegyedre zuhant a Harrier

iho   ·   2014.06.05. 19:00
cim

A dél-kaliforniai Imperial völgy egyik lakónegyedére zuhant az amerikai tengerészgyalogság egyik harci gépe. A sivatagi településen két ház is kigyulladt, de szerencsére senki nem sérült meg, a gép pilótája is időben katapultált, őt vizsgálatra kórházba vitték.

Szerencsére a földön sem voltak áldozatok

A tengerészgyalogság szóvivője megerősítette, hogy egy helyből fel- és leszállni képes AV-8B Harrier vadászbombázó szenvedett balesetet, a gép az arizonai Yuma légitámaszponthoz tartozik és a kaliforniai Miramar bázisról startolt.

Az egy hónappal ezelőtt lezuhant AV-8B roncsa a sivatagban

Egy hónapon belül ez a második Harrier, amit a haderőnem elvesztett. Május 9-én ugyancsak egy ilyen típusú harci gép zuhant le a yumai felszállás után Arizonában, Phoenixtől délre, egy indián rezervátum területén. A gép pilótája akkor is sikeresen elhagyta a gépet, és a baleset akkor sem okozott sérülést vagy halálesetet a földön.

Az alábbi videó egy Harrier-bemutatóról a tavalyi repülőnapon készült a Yuma bázison.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek