Lapostetős söröskocsi? Természetesen!

iho/vasút   ·   2018.07.29. 16:00
kobanya_teherkocsi_quabla0

Börcs László a QuaBLA hírlevelében számolt be a flottabővítési lehetőségről.

Kőbányai gyerek vagyok! 2. – Hofi Géza emlékére

„Ezerkilencszáznyolcvanötben Naumann Ferenc, Sopron állomás egyik mellékvágányán fotózta a számára ismeretlen, még sohasem látott fedett teherkocsit. Közel harminc év múlva 2014. október 31-én a QuaBLA Modell gondozásában a DOM MODELS részére megjelent a modellváltozat is.

Az eredeti jármű a Kőbányai Sörgyár bérleményeként koptatta a vaspályákat, a kocsit 1942-ben gyártották Németországban Oppeln sorozatként. A sörgyárnak csak ez az egy ilyen típusú fedett kocsija volt, gondoltuk akkor, meg voltunk győződve, hogy nem lesz folytatás.

Az idén tavasszal Németországban vendégségben, láttam egy vasúti oktatófilmet, amelyben öt különféle típusú söröskocsi egy tehervonatba volt besorozva. Természetesen a címét nem jegyeztem meg, de Iván Zoli barátomnak is rémlett valami, és üzenetben átküldte a film címét: Kiskocsi közlekedik.

A filmben szerepelnek a sörösök, sajnos én nem ezt a filmet láttam, de semmi gond legalább íme a bizonyíték, hogy nem csak az egy típus létezett. (A német filmet tovább keressük...)

Ezért most egy újabb oppelni, és egy lapostetős kocsivariánssal jelentkezünk a M&H gondozásában a flotta bővítése végett.

  • Katalógusszám: 34004, pályaszám: 06 55 112 3612-0 Gklm, korszak: IV.
  • Katalógusszám: 34005, pályaszám: 06 55 112 3605-4 Gklm, korszak: IV.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek