Last Mile az LTE-nek

iho   ·   2016.06.27. 11:15
00kicsi

Az AC3 Last Mile ideális mozdony a magánvasúti társaságoknak. Az LTE is bérel már egyet az eddig összesen tizennyolc példányban elkészült gépből, a most elkészült mozdony a saját tulajdonuk lesz. A vadonatúj, TRAXX AC3 Last Mile típusú, német, osztrák, magyar és román (DAHURO) hálózatokon közlekedtethető, 91 81 1 187 930-3 pályaszámú mozdony a napokban hagyta el a kasseli gyárat, és Passaun át haladt Grazba, ahol a végleges matricáját megkapta.

A képre kattintva galéria nyílik (forrás: Bombardier)

A Last Mile technológia a beépített dízelmotor segítségével lehetővé teszi a mozdony közlekedését a nem villamosított állomási vágányokon, illetve – ahogy a neve is mutatja, az utolsó mérföldig – iparvágányokra is bejárhat, megtakarítva a külön tolatómozdony és az állomási rendezés idejét és költségeit. Erre a cégnek Magyarországon is lehetősége nyílhat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek