Lazuljunk a Lohengrinnel!

MTI/iho   ·   2014.01.09. 10:25

Az ötlet a Nemzeti Előadó-művészeti Központé (NCPA) és a pekingi metróé:

– A kezdeményezés célja, hogy jobban ellazulhassanak az emberek a nyüzsgő városban – mondta Teng Ji-csiang, az NCPA alelnöke.

A hét eleje óta reggel fél hat és este fél tizenegy között öt különböző időintervallumban csendül fel klasszikus zene az állomásokon. Vang Csun-csiang, a pekingi városi közlekedési bizottság munkatársa szerint a zene kellemes környezetet teremt az utazóközönségnek, és a novemberi próbaüzem óta pozitív visszajelzések érkeztek a kezdeményezésről. Egy neves kínai zongoraművész, Lang Lang pedig abban bízik, többen megkedvelik a komolyzenét utazás közben.

Hozzátette, egyre több világvárosban sugároznak klasszikus zenét a tömegközlekedési eszközökön, és a kezdeményezés segít a szolgáltatások fejlesztésében és hozzájárul Peking kulturális várossá válásához.

A pekingi metróvállalat (BSC) tizennégy vonalat üzemeltet, amelyeken több mint kilencmillió ember utazik egy nyüzsgő napon. Az új zenés kezdeményezés tíz vonalon százhatvan megállóhelyet érint. A cég statisztikai adatai szerint a metró összesen 2,74 milliárd utast szállított 2013-ban, harminc százalékkal többet, mint 2012-ben.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek