Leállt motorral a Velencei-tó közepén

iho   ·   2014.07.05. 21:21

Az egyik gárdonyi hotelnek van egy olyan szolgáltatása, hogy szombatonként egyórás hajókázást kínál vendégeinek a Velencei tavon. Újságíró kollégám is élt a lehetőséggel, és feleségével együtt felszálltak a hajóra. Az utat szerencsésen megtették, de amikor visszafordultak volna, a parttól pár száz méterre egyszer csak leállt a motor. A kapitány szerelt, majd kimondta a szentenciát: felforrt a víz. És persze pótalkatrész nem volt. Vizet mertek a tóból, azt öntötték bele a hűtőbe, de a motor sehogy se akart beindulni.

A kapitány ekkor kitalálta, hogy telefonos segítséget kér, ám – szerencsétlenségükre - beleejtette a telefonját a vízbe. Így ez a lehetőség is elveszett. Végül egy kicsit be tudták indítani a motort, az adott egy csöpp lendületet a hajónak, majd megint leállt a motor. Újabb próbálkozás, újabb löket, és így szép lassan kievickéltek a partra. Újságíró kollégám elmondása szerint a mintegy 60 utas rendkívül jól szórakozott. Nem beszélve az éppen „arra járó” kajakos fiatalokról.

A szálloda a vacsoránál az első italt ingyen adta, és bocsánatot kértek az utasoktól az okozott kellemetlenségért.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek