Lefutás a pályáról, tűz Kínában: nincsenek áldozatok

MTI/iho   ·   2022.05.12. 20:30

Kigyulladt egy kínai belföldi utasszállító repülőgép felszálláskor a délnyugat-kínai Csungkingban helyi idő szerint csütörtök reggel – írja az MTI a Hszinhua kínai állami hírügynökség jelentése nyomán.

A Tibet Airlines Lhászába, a Tibeti Autonóm Terület székhelyére induló repülőgépe letévedt a kifutópályáról, miközben felszálláshoz készülődött. A balesetről közzétett képen az látható, hogy a gép a kifutópályán keresztben áll, és az egyik oldalából lángok és sűrű, fekete füst száll fel. A Hszinhua meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a balesetnek vannak sérültjei.

A CCTV kínai állami hírcsatorna tudósítása szerint a tüzet a helyszínre érkező tűzoltóknak sikerült eloltaniuk. A bemutatott felvételek egyikén az látható, ahogy a még lángoló repülőgéptől emberek – feltehetően a gép utasai – szaladnak el.

A Hszincsingpao kínai újság szerint a járatot működtető légitársaságra hivatkozva azt írta, hogy a gépen tartózkodó 113 utas és 9 fős személyzet mind biztonságban elhagyta a repülőt, és csak néhányan szenvedtek könnyebb sérüléseket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek