Lego Technic

iho.hu   ·   2023.01.17. 09:40

Ha azt mondják Lego, talán nincs is olyan, aki ne tudná megmondani, hogy miről van szó. A világszerte ismert építőjáték kiváló szórakozást nyújt a gyerekeknek, de még a felnőtteknek is.

Tudtad?

A Lego egy asztalosmester ötlete által megvalósult, műanyag elemekből álló építőjáték. Az 1930-as években indult meghódítani a világot. A „Leg godt”, vagyis „Játssz jól!” kifejezés rövidítése. Gondoltad volna, hogy mára több Lego ember „él”, mint ember a Földön? 

Életre kelt darabok

A Lego cég az 1960-as években megalkotta az első fogaskereket, amelyre azért volt szükség, hogy ezekkel a mechanikus elemekkel életre kelhessenek azok az alkotások, amelyek a gyerekek (és felnőttek) kezei megformázódnak. 1977-ben jelent meg a Lego technikai készlete, amely csak néhány évvel később kapta meg a Technic elnevezést. Ebben az időszakban még kevésbé a valósághű alkotásra törekedtek, hiszen a speciális darabok még csak óvatosan jelentek meg egy-egy készletben. Fontosabb volt a megformálandó gép, jármű lemodellezése. 

Mint a valóságban

A Lego Technic mára már annyira kifinomult és tökéletes építőelemekkel rendelkezik, hogy a valósághoz nagy mértékben hasonlító járművek, építőipari gépek kerülhetnek ki a gyerekek vagy a felnőttek kezei közül. Igen, a Technic kimondottan az a Lego, amely kiváló szórakozást és elfoglaltságot nyújt a felnőtt korosztály részére is. Köztudott, hogy a Lego elemek építése során a motoros funkció erősödik, de fejlődik a térlátás, a problémamegoldó képesség, a kreativitás és szavak nélküli kifejezésre is képesek vagyunk az építőelemekkel. A technika, a járművek, a szerkezetek iránt érdeklődök pedig tovább szélesíthetik a játékteret a technikai darabokkal.

(X)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek