A kellemest a hasznossal...

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.04.07. 21:15
kiskep

Plzeň nemcsak a söréről híres, méltán nagynevű gépipari múltja is figyelemre méltó. A szép tavaszi időjárásnak hála kellemes kirándulást lejtettünk barátaimmal ebbe a nyugat-csehországi nagyvárosba. Plzeň Prágától vasúton picivel több mint száz kilométer, jegyet már 75 koronától (850 forint) lehet kapni (In Karta hűségkártyával). A főpályaudvar a város központjában van, nincs messze sem a sörgyár, sem a főtér. A Škoda gyárnegyed felé azért érdemes igénybe venni a tömegközlekedést, ha nem akarjuk máris lejárni a lábunkat. A kellemes városnézést össze lehet kötni a hasznos Techmánia Science Center látogatásával, ami épp a Škoda járműgyártó cégóriás területén található. Unatkozni biztos nem fog senki. S ha már a tudomány nagy részét magunkba szívtuk, leöblíthetjük a torkunkat egy hamisítatlan Pilsner Urquellel a sörgyár kocsmájában. A szavak helyett beszéljenek a képek.

A Škoda egyetlen hattengelyes Laminátkája (1963) a Techmánia csarnokban<br>(a képre kattintva galéria nyílik a szerző fotóiból)

Plzeňbe Budapestről egy átszállással lehet eljutni, a legelőnyösebb, ha a Metropol EuroNight prágai stokkjával érkezünk a cseh fővárosba (érk. 6:23-kor), s innen 7:15-kor indul tovább a gyorsvonat Plzeň felé. Ide óránként közlekednek vonatok oda is és vissza is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek