Legyen pilóta! Jelentkezzen a Műegyetemre!

iho/repülés   ·   2017.01.19. 12:18
bme_pilotakepzes0

A Budapesti Műszaki Egyetem áttekintette a piaci igényeket, valamint értékelte az első évfolyam tapasztalatait és újra felvételt hirdet a Légiforgalmi Pilóta Programba. A képzés célja olyan repülőmérnöki ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése, akik a megszerzett elméleti és gyakorlati tudás birtokában további jelentős képzés nélkül megfelelnek a közforgalmi repülésben működő légitársaságok felvételi követelményeinek másodpilóta / első tiszt munkakörbe. Az elméleti képzés a moduláris ATPL képzéseknél átfogóbb és mélyebb ismeretanyagot ad át, a közlekedésmérnöki és a gépészmérnöki kar oktatóinak segítségével. A gyakorlati képzést a légitársaságok elvárásainak megfelelő, nagygépes szemlélettel folytatjuk, aktív közforgalmi pilótaoktatók részvételével. A képzés végén az szakdolgozat mellett a Nemzeti Közlekedés Hatóság közforgalmi pilóta vizsgáit is teljesíteni kell.

A felvételi követelmények: minimum BA/Bsc végzettség, folyékony angol nyelvtudás (legalább államilag elismert B2 szintű komplex nyelvvizsga), orvosi alkalmassági: korlátozás nélküli EASA Part-MED Class 1 engedély.

Ez a posztgraduális képzés négy félévből áll, és az alábbi képesítéseket szerzik meg a hallgatók: Szakmérnök/Specialista + CPL + ME-IR + MCC + FI + ATPL elmélet. A végzett pilóták azonnal jelentkezhetnek munkára, és akár kisgépes oktatóként, akár kereskedelmi pilótaként is elhelyezkedhetnek. A képzés a minimálisan szükséges 200 órán felül még további 60 óra FNPT II szimulátor gyakorlatot tartalmaz a BME saját repülőgép szimulátorán. A jelen munkaerőpiaci trendek alapján a végzett pilóták könnyen el fognak tudni helyezkedni a következő pár évben.

Tavaly átadtak a BME Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszékén egy új FNPT II. (Flight Navigation Procedures Trainer) szimulátort, amivel valós körülményeket tudnak a pilóta növendékek gyakorolni számítógépes környezetben. A szimulált típusok: Beechcraft King Air B200 és Piper PA34 Seneca. Ezek mind két motoros és műszeres körülmények között repülhető repülőgépek. A Légügyi Hatóság által ellenőrzött és elfogadott szimulátoron az alábbi képzéseket lehet részben, vagy teljesen elvégezni: Multi-Engine-Piston Class Rating (MEP CR(A)) , Multi-Engine-Piston Instrument Rating (MEP IR(A)), Multi Crew Cooperation (MCC), Multi Crew Cooperation Instructor (MCCI).

A szimulátor három szélesvásznú projektor és prémium minőségű hangrendszer mellett az adott típus teljesen élethű és méretarányos műszerfalával és pilótafülkéjével rendelkezik.

A BME pilótaképzéséről bővebben és a jelentkezés módjáról itt olvashat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek