Lengyelország: két vasutas őrizetben

iho/vasút   ·   2012.03.05. 18:15

Őrizetbe vették a hét végi lengyelországi vasúti szerencsétlenség idején ügyelő két forgalomirányítót, egyikük ellen vádat is emeltek, de idegállapota miatt nem tudták kihallgatni – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján az eljárást vezető czestochowai ügyészség képviselője.

Az 50 éves férfit azzal vádolják, hogy nem szándékosan halálos kimenetelű és jelentős anyagi károkat okozó közlekedési szerencsétlenséget okozott. A másik forgalomirányítót a bizonyítékok ügyészségi átvizsgálásának idejére őrizetben tartják.

Tomasz Ozimek ügyész szerint eddig 15 áldozatot azonosítottak, köztük egy amerikai és egy orosz állampolgárt. A kórházakban jelenleg 47 sérültet ápolnak, köztük öt ukrán és egy cseh állampolgárt. Az orvosok szerint a páciensek nagy része a súlyos trauma miatt pszichológus segítségére szorul.

A baleset helyszínét a tűzoltóság hétfőn mentőkutyákkal átkutatta, de mivel nem jeleztek sem túlélőt, sem halottat, lezárta a mentőakciót. Az ügyészség folytatja a helyszínelést. A pályát nehézgépek segítségével felszabadították, és várhatóan csütörtökig helyreállítják a forgalmat.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.