Lépések a fenntartható logisztika felé

iho.hu   ·   2023.10.15. 18:00
c_partner_pure

A cargo-partner Kft. 2023 első negyedévében csatlakozott a Metrans széndioxid-semleges szállítási láncok a kikötőtől a hátországig, azaz HHLA Pure projektjéhez. A sikeres együttműködésnek köszönhetően a cargo-partner a közelmúltban vehette át a környezetvédelemért tett erőfeszítésiért járó  tanúsítványt.

A csatlakozással a cég azt vállalta, hogy megoldja ügyfeleinek a tengeri konténerek karbonsemleges átrakodását és szállítását a főbb európai kikötőkből, mint például a hamburgi, bremerhaveni, koperi, rotterdami, trieszti és a rijekai. Az elismerésről Becze Attila, a cargo-partner magyarországi és romániai ügyvezetője a következőképp nyilatkozott: „Büszkék vagyunk, hogy a tengeri szállítmányozáshoz kapcsolódó hatékony zéró-kibocsátású elő- és utófutás szolgáltatásunkkal környezetkímélő megoldást nyújthatunk ügyfeleinknekr. A we take it personally, vagyis a személyes ügy alapértékünk szerint célokat tűztünk ki, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat és felgyorsítsuk a környezetbarát szállítási és logisztikai technológiákra való átállásunkat.” 

A cargo-partner külföldi irodái is „felszálltak” a zöldebb jövő felé tartó vonatra, és a negatív környezeti hatások megelőzése mellett kötelezték el maguka. Legyen szó a papírmentes irodák kialakításáról, a fenntartható repülőgép-üzemanyaggal történő szállítások népszerűsítéséről, a ljubljanai logisztikai központ korszerűsítéséről a nagyméretű fotovoltaikus rendszer telepítésével, vagy a fischamendi raktárról, ami a szokványos fémszerkezet helyett teljes egészében fából épült. 

Az 1983-ban alapított cargo-partner 2021-ben 1,8 milliárd eurós, 2022-ben hozzávetőlegesen 2,05 milliárd eurós árbevételt ért el, és jelenleg 4000 főt foglalkoztat világszerte.

 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek