Lezárták az M6-ost

MTI   ·   2012.12.12. 14:32

Szalagkorlátnak ütközött egy kénsavat szállító kamion az M6-os autópálya főváros felé tartó oldalán az 55-ös kilométernél, emiatt teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt. A sofőr feltehetően rosszul lett és a helyszínen életét vesztette.

A kamion a lehajtón haladt, amikor a sofőr – feltehetően a rosszulléte miatt – hirtelen balra kormányzott, és a jármű a belső szalagkorlátnak ütközött. A sofőr kiszállt a fülkéből, tett néhány lépést, majd összeesett az úttesten.

Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő közlése szerint az ütközés következtében a tartály nem sérült meg, a kénsav nem jutott a környezetbe. A kamion üzemanyagtartályából viszont gázolaj szivárog, amit a megyei katasztrófavédelem iparbiztonsági hatósága felügyeletével a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók ártalmatlanítanak. Az Országos Mentőszolgálattól kapott tájékoztatás szerint a kiérkező mentők fél órán át küzdöttek a kamionsofőr életéért, de már nem tudtak rajta segíteni. A férfi a helyszínen meghalt. A rendőrség a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a forgalmat a perkátai le- és felhajtóknál tereli el.

Kapcsolódó hírek