Lézeres kezeléssel a horkolás ellen

iho   ·   2019.10.13. 01:37

(x)

Hallott már a lézeres kezelésekről? Valószínűleg igen, de azzal csak kevesen vannak tisztában, hogy ezen hatékony módszer a horkolás ellen is bevethető...

Halk Éjszaka program

Ahogy a kezelés neve is mutatja, legfőbb célja az alvásminőség javítása.

Hogyan működik? A felszíni Er:YAG lézer fénynek köszönhetően csökken az alvás közbeni légzéskimaradás, ugyanakkor mérsékelhető vagy végleg megszüntethető a horkolás.

A legtöbb kezeléssel ellentétben ez teljesen fájdalommentes, és érzéstelenítés nélküli vehet részt rajta. Az eljárást követő napon a beteg enyhe torokfájást érezhet, mivel a lézerfény felmelegíti a lágy szájpadot és a garat környéki nyálkahártyát, amelyek összehúzódnak, csökkentve ezzel a horkolási hangot.

Tudományos vizsgálatok bebizonyították az eddig elvégzett kezelések alapján, hogy az első alkalmat követően 45-60%-kal, majd a második kezelés után 75-90%-kal mutattak javulást a tünetek. Mint tudjuk, a horkolás okát 100%-ban képtelenség megfejteni. Ritkán, de előfordulhat, hogy nem tapasztalható javulás, ha a kiváltó okok között a lágyrészek ellazulása nem szerepel.

A terápia általában 3 különálló kezelésből áll, amelyek 6 héten keresztül tartanak. 20 percet vesz igénybe, és szükség esetén megismételhető. Nem jár kémiai beavatkozással, és nem szükséges kiegészítő eszköz viselése az alvás közben. Az ún. FOTONA NightLase Twinlight 2D kúra egy effektív és biztonságos módja modern világunkban arra, hogy a nyugtató éjszakai pihenését visszanyerhesse.

Kifejezetten erős garatreflex, szájzár, illetve fényérzékenységet okozó gyógyszerek használata esetén nem ajánlott. A kezelés elvégzése előtt pedig mindenképpen tájékozódjon szakorvosnál a szájüregét, gégéjét érintő részletes fül-orr-gégészeti állapotokról.

Professzionális kezekben

Természetesen felmerül a gondolat, hogy az ilyen horderejű kezelések biztos szakértelmet igényelnek.

Dr. Tóth Zoltán fül-orr-gégész referenciái bizonyára Önt is meggyőzhetik. 2013-ban a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerezte meg orvosi diplomáját. A Szent Rafael Kórház, a Kanizsai Dorottya Kórház Fül-orr-gégészeti osztályán, majd a Pécsi Fül-orr-gégegyógyászati és Fej-Nyaksebészeti Klinikán is dolgozott.

A középfülsebészetre, az endoszkópos orrmelléküreg-sebészetre és a horkolásgátló sebészi beavatkozásokra összpontosította szaktudását.

Amennyiben megelégelte a nyugtalan éjszakákat, akkor a hévízi Hotel Európa fit**** superior lézeres kezelésével, az Ön éjszakái is visszatérhetnek a zavartalan kerékvágásba.

Kapcsolódó hírek