Lezuhant a győri szúnyogirtó

iho   ·   2016.05.27. 23:18
cim

Lezuhant péntek este Győr külterületén egy M-18-as mezőgazdasági repülőgép. Az a Dromader, amit a Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. vásárolt. A pilóta szerencsére nem szenvedett súlyos sérüléseket.

(fotó: Kisalföld, Bertleff András)

Mint akkor a Kisalföld tudósítása nyomán beszámoltunk róla, a korábbi évek kudarca után a városvezetés elhatározta, saját kezébe veszi a szúnyoggyérítést Győrben. A gépet 25 millió forintért vásárolták, felújították, korszerű berendezésekkel szerelték fel, hogy alkalmas legyen az éjszakai leszállásra is. „A repülőt már tavaly használtuk próbaüzemben, meggyőző hatékonysággal dolgozik” – mondta akkor Sági Géza vezérigazgató, hozzátéve, hogy a lengyel gyártmányú gépet Szerbiában vették és eddig csak mintegy hatszáz órát repült.

A Kisalföld.hu fotói a bemutatón készültek

A Kisalföld összefoglalója szerint a mostani baleset okairól eddig sokat nem lehet tudni, a gép a Rába árterét, a Holt Rábca árterét, Pinnyédet, a Püspökerdőt, a Bácsai csatornát és legelőt, Nagybácsát, Győrszentivánt, Likócsot, Károlyházát, Gyirmótot, a Góré-dűlőt, a Rabkertet és a Holt-Marcal parti részét szórta volna meg. A közlemény szerint a Dromader Pinnyéd térségében, a Kunszigeti út közelében 19 óra tájban szenvedett balesetet. A repülőgép kigyulladt, de szerencsére lakatlan területen ért földet, egyéb személyi sérülés nem történt.

A kórház jelentése szerint a gép pilótája nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, operációs beavatkozásra okot adó sérülése nincs.

A Győr-Szol Zrt. a Dromader mellett egy An-2-est is bérelt szúnyogirtásra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek