Lezuhant a repülőíró

iho/repülés   ·   2012.09.05. 08:00
richard_bach_plane_crash_cim

A magyar repülőolvasók körében is szeretett és tisztelt szerző, a világhírű Richard Bach repülőbalesetet szenvedett – adta hírül az AVweb.

A 76 éves pilóta-író SeaRey típusú amphibiájával a Seattle-től északnyugatra fekvő San Juan Island egyik füves repülőtere felé tartott, ahová egy barátját ment meglátogatni, de a gépe futóműve elakadt egy elektromos vezetékben.

Fia, James Bach az AP hírügynökségnek elmondta, hogy apja eltörte a vállát és fejsérüléseket szenvedett, de már javul az állapota.

Richard Bach, a pilóta, író, filozófus

Bach húsz évvel ezelőtt költözött a csak repülővel vagy hajóval megközelíthető otthonába, a festői Orcas szigetre, Seattle-től 160 kilométerre. Legutóbbi blogbejegyzései egyikében leírja, milyen csodálatos érzés, amikor Puff becenevű SeaRey gépére szállva eltűnik a civilizáció, és magára marad a vízzel és az éggel.

Bach 17 évesen kezdett repülni, az amerikai légierő pilótájaként Európában is állomásozott, ahol F–84-eseket vezetett. 1972-ben váratlanul tört be az irodalomba a Jonathan Livingstone, a sirály című filozófiai-spirituális alapművével, majd sorra jöttek rendkívül sikeres, a pilótaéletet a realitások fölötti világgal szorosan összekapcsoló regényei, amelyeket még a nyolcvanas években a magyar repülőírónő, Simóné Avarosy Éva kezdett fordítani.

Ilyen SeaRey amphibiával repült otthona, az Orcas sziget és San Juan között

Művei, mint az Illúziók, a Híd az örökkévalóságon át vagy a Minden és mindenki egy, a repülőemberek és a repülésen kívüli milliók számára is vonzó és elgondolkodtató olvasmányok.

Kapcsolódó hírek