Lezuhant egy Albatros Bangladesben

iho/repülés   ·   2012.04.09. 13:00

Az Aero L-39ZA Albatros típusú repülőgépe Tangail kerületben, Madhupur megyében zuhant le, helyi idő szerint vasárnap 12.30-kor.  Az elöl a gép pilótafülkéjében maradt, kiképzés alatt álló Shariful Haque az elszenvedett súlyos sérülések miatt a Ghatailban működő katonai kórházban életét veszítette. Oktatója, Muhammad Mamunur Rashid őrnagy túlélte az eseményt, kisebb sérüléseket, vágásokat és zúzódásokat szenvedve.

A szerenétlenül járt L-39ZA Albatros <br>(fotó: thedailystar.net)

A repülőgép a felbukkant kép tanulsága szerint kis sebességgel, alacsony szögben csapódott a talajnak és hason csúszva, egyben maradva állt meg. A szemtanúk szerint a gép lezuhanása előtt egy rizsföld fölött körözött. Míg a szemtanúk szerint a növendék a fülkében maradt a lezuhanás során, az ISPR sajtóközleménye szerint mindkét pilóta katapultált. A katasztrófa okait vizsgálóbizottság deríti ki.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.