Lezuhant egy amerikai F/A-18 Hornet Angliában

MTI/iho   ·   2015.10.21. 18:11

A brit védelmi minisztérium bejelentése szerint az amerikai haditengerészet F/A-18 Hornet típusú harci repülőgépe Anglia keleti részén, a brit királyi légierő (RAF) Lakenheath melletti támaszpontjától nyolc kilométernyire zuhant le, mezőgazdasági területen. Ez a legnagyobb olyan légitámaszpont Nagy-Britanniában, amelyet az amerikai fegyveres erők is használnak. A területileg illetékes Cambridgeshire megyei rendőrség szerda délután közölte, hogy a repülőgép pilótája meghalt.

A gép egy négyes kötelék tagjaként Lakenheath támaszpontjáról szállt fel. A BBC nem hivatalos értesülése szerint a kötelék közel-keleti bevetésről volt hazatérőben amerikai támaszpontjára, és az elmúlt hét végén érkezett az angliai bázisra. A szerdai szerencsétlenség helyszínének közelében tavaly egy HH-60G Pave Hawk típusú amerikai katonai helikopter zuhant le. A hivatalos vizsgálat azóta ismertté vált eredménye szerint a helikopter, amely éjszakai repülési gyakorlaton vett részt, és szintén Lakenheath támaszpontjáról szállt fel, kis magasságban, nagy sebességgel haladva madarakkal ütközött. Abban a balesetben a személyzet négy tagja meghalt.

Az amerikai légierő harci helikoptereket és F-15-ös vadászgépeket állomásoztat a Lakenheath melletti támaszponton. A szerdán lezuhant F/A-18-as nem tartozott e bázis állandó állományába.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek