Lezuhant egy Falke Tökölön

iho   ·   2017.06.16. 16:50
videofalke_cim

Lezuhant egy motoros vitorlázógép a Tököli repülőtéren. A police.hu információi szerint a baleset 15.20-kor történt, „eddig tisztázatlan körülmények között”. A gépen lévő két ember életét vesztette.

A Velvet.hu információiból azt lehet kivenni, hogy kiképző repülést hajtott végre a gép, mert a portál oktatóról és növendékéről ír.

Közösségi oldalon olvasható, hogy az érintett gép a HA-1229-es lajstromjelű Falke volt, és a baleset a reptér északnyugati, 14-es küszöbénél történt.

Az iho/repülés információi szerint is kiképző repülés volt, az okató és növendéke a hetedik iskolakörét repülte, amikor a baleset bekövetkezett.

A Falke Németországban gyártott, viszonylag olcsó és közkedvelt gép, több mint ezer példány készült belőle, jónéhány repül Magyarországon is. Többféle motorváltozattal gyártották, farokkerekes, egymás melletti ülésekkel, önrerőből száll fel, de leállított motorral  20-22-es siklószámmal repülhet vitorlázógépként.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek