Lezuhant egy indonéz Hercules, áldozatok a földön is

iho   ·   2015.06.30. 12:51
cima

A hatóságok szerint „több tucatnyi” halálos áldozata van az indonéz légierő egyik szállítógépe katasztrófájának: a Hercules a szigetország harmadik legnagyobb városa, Medan egyik lakóövezetére zuhant.

A KC-130B a Soewondo légbázis környékén szenvedett katasztrófát, a kigyulladt épületek között volt egy szálloda is. Három sérült élte túl a balesetet és eddig harminchat holttestet szállítottak el a helyszínről, de nem tudni, hogy az áldozatok a gépen voltak-e vagy a földön haltak-e meg a becsapódást követő robbanás során. A szumátrai rendőrség szerint a Hercules fedélzeten összesen ötvenen voltak.

A jelentések szerint az 1964-ben gyártott szállítógép hajtóműproblémát jelentett, és akkor zuhant le, amikor visszafordult a repülőtér irányába.

A fényképeken látható, hogy a gép a hátán fekszik a talajon, a törzs hátsó része viszonylag egyben maradt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek