Lezuhant egy kétmotoros gép Phoenixtől keletre

iho/repülés   ·   2011.11.24. 17:15
phoenixcim

Az arizonai Phoenix városától keletre zuhant le a hatszemélyes Rockwell AC69 Turbo Commander típusú kétmotoros repülőgép. Ellentmondásosak a beszámolók a baleset jellegéről: van, aki azt mondja, hogy a gép valóban lezuhant a hegyek közé, mások azt állítják, hogy a gép nekiütközött a majd kétezer méteres ormok egyikének.

A baleset helyszíne nagyon nehezen megközelíthető

A gépen hatan voltak, három 5-9 éves gyermek és három felnőtt, valamennyien életüket vesztették. A becsapódás a repülőgépet kettétörte, két külön roncsmező keletkezett a helyszínen. A baleset helyi idő szerint este fél hét körül következett be, a mentőalakulatok sötétben kellett, hogy nekiinduljanak a lakatlan hegyvidéknek. Egy rendőrségi helikopter infraberendezéssel kutatja a helyszínt, de a forgószárnyas nem tudott leszállni az egyenetlen talaj miatt.

Egy a balesetben elpusztult géphez hasonló Commander<br>(fotó: jetphotos.net)

A Szövetségi Légügyi Hivatal szerint a kétmotoros Falcon Field reptérről szállt fel a katasztrófa előtt, tulajdonosa a Ponderosa Aviation. A gép Saffordből repült Falcon Fieldre, ott tankolt, felvette a gyerekeket és indult vissza Saffordba.

Az FAA és a közlekedésbiztonsági testület megkezdte a baleset vizsgálatát.

Kapcsolódó hírek