Lövöldözés a donyecki pályaudvarnál

MTI/iho   ·   2014.05.26. 20:42

Egy férfi életét vesztette, egy felnőtt és egy gyerek megsérült – közölték egészségügyi források. Korábban a szakadárok sajtószolgálata arról adott hírt, hogy a pályaudvar előtti téren lövések következtében két ember meghalt. Nem pontosította, hogy fegyveres szakadárokról vagy békés lakosokról van-e szó.

A későbbi, egészségügyi forrásból származó tájékoztatás szerint a halálos áldozat és a két sérült – valamennyien civilek – nem lőtt sebeket kaptak, hanem szilánkok okozták sérüléseiket. A gyerek jól van, már kiengedték a kórházból.

A pályaudvar épületében tűz keletkezett, valószínűleg egy becsapódó lövedék okozta. A pályaudvart lezárták, az ott tartózkodó embereket kimenekítették. Folytatódtak a harcok a repülőtér birtoklásáért, amelyet fegyveres szakadárok hétfőn elfoglaltak. A város fölött katonai repülőgépek, helikopterek köröznek, amelyek bekapcsolódtak a harcokba. A kormányerők ultimátumot intéztek a szakadárokhoz, megadásra szólítva fel őket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek