Märklin: plusz ötven fő

MTI/iho   ·   2014.10.05. 11:32
marklin0

A 6100 négyzetméter hasznos alapterületű üzemcsarnok a technikai berendezésekkel együtt kilenc hónap alatt 9,4 millió eurós beruházással készült el. Az üzem új műanyag-fröccsöntő, felületkezelő- és festőműhelyekkel, valamint egy összeszerelő csarnokkal bővült. A fémfeldolgozás a Märklin göppingeni központi üzemének a kizárólagos feladata maradt. A győri bővítésnek köszönhetően a Märklin már minden nyomtávban képes vasútmodelljeit saját európai üzemeiben előállítani.

Az ünnepélyes átadón: Kovács Gábor, a Märklin Hungaria ügyvezető igazgatója, Michael Sieber, a Simba Dickie Group értékesítésért felelős ügyvezető igazgatója, Wolfrad Bächle, a Märklin ügyvezető igazgatója, Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Simon Róbert Balázs, Győr alpolgármestere és Florian Sieber, a Märklin értékesítésért felelős ügyvezető igazgatója (fotó: http://www.presseportal.de)

– A magas minőségi követelmények és ügyfeleink folyamatos ellátásának garantálása érdekében elengedhetetlenné vált az összes különböző nyomtávú modellcsaládunk gyártásának visszatelepítése Európába – mondta Florian Sieber, a Märklin vezérigazgatója.

– A Győr környéki ipari régióban már számos nagy autógyártó vállalat vetette meg a lábát – mutatott rá Florian Sieber –, ezek azonban főként férfiakat foglalkoztatnak. A Märklin Hungaria ezzel szemben a nagy kézügyességet igénylő összeszerelő munkákhoz elsősorban nőket alkalmaz.

A gyártókapacitás bővítésével a Märklin legkevesebb ötven új munkahelyet hozott létre, az alkalmazottak száma Győrben így mintegy hatszázötvenre emelkedett. A Gebr. Märklin & Cie. GmbH. Göppingenben és Győrben összesen mintegy ezer főt foglalkoztat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek