Majális a kisvasutakon

iho   ·   2014.04.28. 16:45
00kicsi

Ide várjuk a képeket: iho@indohaz.hu Íme a programajánlat!

Majális és a kisvasutat megelőzni kívánó teljesítménytúra köszönti a kisvasút napját Mesztegnyőn. A vonatok május 1-jén, csütörtökön Szúnyogvárig közlekednek, Mesztegnyőről 8–17 óra között minden egész órában, Szúnyogvártól vissza 8.30 és 17.30 között szintén óránként közlekedve. Délelőtt fél tizenegykor ünnepélyes megnyitó, majd a rendezvény és a vonat megáldása következik, tizenegy órától kulturális műsor és vetélkedők várják az érdeklődőket. A 10, 20 és 25 kilométeres teljesítménytúra 7.30–9.00 között rajtol, az indulóknak 200 forint nevezési díjat kell befizetni. Információk a vasút Facebook-oldalán találhatók.

Úgyszintén majálissal és túranappal várják a Kaszói Erdei Vasút látogatóit. Az utasokat a május 1-jei hagyományoknak megfelelően sörrel és virslivel várják, másnap, május 2-án az erdészet vezetett túrát tart, amelyre előzetes regisztráció szükséges a czigany.judit@kaszort.hu címen.

Almamelléken május 1-jén, 16.30-kor kisvonat indul Sasrétre, itt a vendégházban vacsoralehetőség is lesz. A túra este hatkor indul a környék természeti értékeinek bemutatásával, napnyugta után csillagász segítségével tekinthetünk be az esti égbolt rejtelmeibe. A vonat várhatóan este 11-kor indul vissza Almamellékre. A programra előzetes bejelentkezés szükséges a tura@mecsekerdo.hu címen, a részvételi díj a kisvasúti jegy árán felül felnőtteknek 800, 18 éves korig 600 forint. A Sasréti vendégházban a turizmus@mecsekerdo.hu címen lehet szállást foglalni. Május 3-án a kisvasúti nap alkalmából a Zselici Csühögő nevű gőzmozdony 9–18 óra között folyamatosan szállítja az utasokat, tanösvényi szakvezetések, íjászat, kézműves vásár, kézműves játszóház, bábszínház, tombolasorsolás és számos családi program várja a kisvasút szerelmeseit.

Májusi nosztalgiautazás és természetesen kisvasúti nap lesz Királyréten is. A Morgó gőzös május 1–3. között folyamatosan közlekedik, 3-án Királyréten vezetett kirándulások, előadások, kerti vasutazás, vetélkedők és természetesen a hajtánypálya is várja a vendégeket.

Debrecenben színes programokkal vár mindenkit a Zsuzsivasút május 1-jén Hármashegyaljára, e napon a kisvasút gőzmozdonya is tesz két fordulót Debrecen és Hármashegyalja között. Amennyiben az időjárási és műszaki körülmények engedik, 2014. május 1-jén a Széchenyi Múzeumvasút utasai gőzmozdonyvontatású vonaton utazhatnak.

Május 1–4. között menetrend szerint közlekednek a Kemencei Erdei Múzeumvasút vonatai. A vonatok idén már rendszeresen továbbítanak alacsonypadlós, kerekesszékkel is igénybe vehető kocsit is. Gemencen a Régi hagyományok – új kalandok rendezvénysorozat kezdődik május 1-jén, a részletes programokról korábbi cikkünkben már beszámoltunk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek