Május közepén karácsony Kapostüskeváron

Kemenczei Róbert   ·   2016.05.17. 11:15
ktuskevar_fukasza0

Ha csak ennyi gaz lenne mindenhol... (fotók: Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület)

Kapostüskevár megállóhelyet a Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület immár tizenhatodik éve tartja karban, ebbe a megállóhely több ezer négyzetméteres zöld területének gondozása is bele tartozik, ahol szezonális jelleggel külön parlagfű-mentesítéseket is végeznek. Ezeket a munkákat az önkéntes segítők és a civil szervezet tagjai saját motoros fűnyírójukkal és motoros fűkaszájukkal végezték hetedik esztendeje, de azokat az évek alatt egyre többet kellett javítani, volt, hogy mindkettő használhatatlan volt.

De a Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület tagjainak ez is sok

A civilek ezért úgy döntöttek, segítséget kérnek. Alaposak voltak, mert megkeresték

  • a Földművelésügyi Minisztériumot,
  • a MÁV ingatlankezelő egységeit,
  • Kaposvár önkormányzatát, polgármesterét, önkormányzati képviselőit,
  • a térség országgyűlési képviselőjét
  • kisgépekkel foglalkozó márkakereskedéseket és márkaszervizeket.

A karbantartás nem ér véget a civileknek a megállóhely épületénél

A többség válaszra sem méltatta őket, de ha írtak, sajnálva közölték, nem tudnak segíteni. A sok elutasítás után aztán nemrég az AL-KO Magyarország Kft. Alsónémediből megsegítette a Kapostüskevár civil vasútállomást és múzeumot egy új német gyártású motoros fűkaszával. A kapott támogatással idén és remélhetőleg hosszú éveken át szép és gondozott lesz a megállóhely! Azonban még több eszközre is szüksége lenne az egyesületnek, egy nem fűgyűjtős motoros fűnyíróra és festékanyagokra ablakrácsok festéséhez és több kisebb kézi szerszámra is a további felújításokhoz. Aki segíteni szeretné a vasúttörténeti egyesületet azok a következő számlaszámon megtehetik: Raiffeisen Bank Zrt. 12072514-01502481-00100004, de még arra is van lehetőségük, ha nem készítették el adóbevallásukat, hogy május 20-áig a felajánlható személyi jövedelemadó egy százalékát nekik adják. Adószámuk: 18770636-1-14.

Ehhez kellene a fűnyíró

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek