Malév 70: évforduló az Aeroparkban

iho   ·   2016.09.09. 15:00
cim

Változatos programokkal emlékezik szombaton az egykori nemzeti légitársaság, a Malév alapításának 70. évfordulójára az Aeropark. Az eseményt a Légiközlekedési Kulturális Központ és a XVIII. kerületi Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény szervezi. A kerület nemcsak azért kötődik sok szállal az egykori légitársasághoz, mert Pestszentlőrincen található a repülőtér, hanem azért is, mivel a dolgozók jelentős része Lőrincen él.

Az Aeropark szombati nyílt napjával csatlakozik a Bókay-kert hagyományos Szeptemberi Kóstolójához is. A két helyszín között egy Malév Ikarus 280-as nosztalgia csuklós busz szállítja ingyenesen az utasokat. Ezen a napon a légitársaság volt dolgozói, az iparági alkalmazottak és a XVIII. kerület lakói egyaránt 100 forintos jeggyel léphetnek be a ferihegyi repülőmúzeumba. További részletek az aeropark honlapján olvashatók.

A Malév 70 Családi Napon ismét budapesti, belváros feletti sétarepülésekre indul az 1949-ben gyártott, egykori Malév utasszállító, a világon egyedülálló Li-2-es repülőgép a Ferihegy 1-es műemlék terminálról, emellett a népszerű repülőtér-látogatások is üzemelnek. A járatokra a li-2.repterlatogatas.hu és a www.repterlatogatas.hu oldalakon lehet regisztrálni, de szeptember 10-re immár minden jegy elkelt.

A Malév 70 rendezvényen 11 órakor Ughy Attila polgármester a Budapest Airport Zrt, az LKK, a Közlekedési Múzeum és a Tomory Helytörténeti Gyűjtemény vezetőivel együtt avatja fel az Üllői úti gyorsétterem mellől ismert, immár Malév-színekben felújított An-2-es repülőgépet, ami a gyerekek játszóhelye lesz.

Ugyancsak ekkor adják át a Közlekedési Múzeum Aeroparkban kiállított Il-18-as repülőgépének fedélzetén létrehozott repüléstörténeti kiállítást. A vendégek egész nap utasköröket tehetnek az oldtimer Wartburg és Zsiguli repülőtéri autókkal, beülhetnek a repülőgép-szimulátorba (ezek is a jegyárban foglaltatnak), és végiglátogathatják a ma már történelminek számító pilótafülkéket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek