Manikűr ollók

iho   ·   2019.11.13. 09:55

(x)

A manikűr olló fajtái

A manikűr ollók három csoportba sorolhatóak, az alapján, hogy mire is használjuk őket. Eszerint megkülönböztetünk körömvágó, bőrvágó, illetve kombinált ollót.

A körömvágó olló használata elsősorban a szabad szélek lerövidítésére, valamint a körömsarkok kiigazítására, kivágására javasolt. Ennek a típusnak a hegye ugyanis nem túl keskeny, egy pontban pedig rés nélkül illeszkedik. Ez utóbbi azért lényeges, mert ha az illeszkedés nem megfelelő, akkor nem tud olyan jól vágni az olló.

A bőrvágó ollót arra ajánlott leginkább használni, hogy a körmök közvetlen környezetében levő hámlásokat és bőrfoszlányokat eltávolítsuk. Éppen emiatt olyan a kialakítása, hogy a hegye vékonyabb, mint a körömvágó ollóé, valamint méretét tekintve egy picit kisebb is.

Vagyis a két típus között alapvetően az a különbség, hogy a körömvágó ollóval a körmöket, míg a bőrvágó ollóval a bőrt igazítjuk, ahogy erre az elnevezésük is utal.

A kombinált olló neve szintén magába foglalja ennek az ollófajtának a funkcióját, vagyis ez a típus kialakításának köszönhetően alkalmas mind a körmök, mind pedig a bőr vágására egyaránt.


A StudioFlash kínálatában kétféle olló kapható: a hajlított körömvágó olló, valamint a fecske típusú bőrvágó olló. Természetesen mindkettő rozsdamentes a hosszú és megbízható élettartam érdekében.

Előbbi speciálisan hajlított kialakítása révén könnyebbé teszi a munkavégzést, így kezdő manikűrösök számára is ideális választás. A bőrvágó olló pedig a vékony pengéjének köszönhetően segíti a használatot.

Karbantartás

A hosszú élettartam természetesen csak a megfelelő tárolás, valamint tisztítás és fertőtlenítés mellett garantált. Ezek betartása mellett sokáig segíti majd munkádat, ugyanolyan minőségben, mint a kezdeti időszakban. Fertőtlenítéskor ügyelj a behatási időre, így hosszú ideig hű társad lesz a munkában.

A fertőtlenítők használata kiemelten fontos egy műkörmös életében, hiszen sok kellemetlenségtől kímélheted meg magadat és vendégeit is egyaránt. Éppen ezért minden munkafolyamat első és utolsó lépése a fertőtlenítés, vagyis minden vendég között fontos elvégezni. Ez vonatkozik az eszközökre és a munkaterületedre egyaránt. Szakszerű használat mellett maximális higiéniai védelmet nyújtanak a fertőtlenítők. A StudioFlash webáruházában megtalálod ezeket a termékeket akár spray formájában is, ami nagyon praktikus kiszerelés, és megkönnyíti a munkádat a mindennapokban.

Kapcsolódó hírek

Blog Utasellátó

A PR jelentése és legmodernebb eszközei

iho   ·   2022.09.22. 11:20

A PR jelentése ma már széles körben ismert, azonban sok cég, ha PR-tevékenységről van szó, ma is inkább csak a sajtómegjelenésekben gondolkodik, holott a PR-nak sokkal több eszköze van, amelyet hatékonyan lehet használni az üzleti célok elérése érdekében. Ha érdekel, milyen PR-eszközöket érdemes ma alkalmaznod vállalkozóként, olvass tovább!

Blog Utasellátó

Ingyenes hirdetés Magyarország egyik legnépszerűbb ingatlanportálján

iho   ·   2022.09.06. 08:15

Amikor ingatlan eladásról van szó, akkor a többség egyszerűen megbíz egy ingatlanost, aki a szakértelmével leveszi a terhet az eladók válláról. A jó ingatlanos az érdeklődőket is megszűri. Egyre többen vannak azonban olyanok, akik elég affinitást éreznek magukban ahhoz, hogy saját maguk keressenek vevőt az ingatlanukra. Lássuk, hogy milyen lehetőségeik vannak az ingatlant eladni szándékozóknak Magyarország egyik leglátogatottabb ingatlan hirdetési portálján.