Már igényelhető képzési támogatás a közlekedési és kapcsolódó ágazatokban

MTI/iho   ·   2022.03.18. 16:20

A hétmilliárd forint keretösszegű programban a képzési költségek akár száz százaléka finanszírozható támogatás terhére, a képzéseken az érintett ágazatok nyolcezer munkavállalója vehet részt – közölte a KTI Közlekedéstudományi Intézet és a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivata.

A projekt a Széchenyi 2020 programban zajlik, vissza nem térítendő támogatással.

A cégek a programba annak zárásáig, illetve a rendelkezésre álló támogatási keret kimerüléséig jelentkezhetnek.

A képzési program megvalósítására rendelkezésre álló forrásból 1 milliárd forintot a közlekedési ágazatban tevékenykedő nagyvállalatok, valamint mikro-, kis- és középvállalkozások munkavállalóinak képzésére kell fordítania a Közlekedéstudományi Intézetnek. Az összegből legalább 400 millió forintot szükséges a mikro-, kis és középvállalkozások munkavállalóinak képzésére felhasználni.

A felnőttképzők jelentkezése már elkezdődött a képzések megvalósításához; így mintegy 50 képzésre lehet jelentkezni, közöttük targoncavezető, emelőgép-kezelő, raktáros, valamint raktárvezető, és hegesztő képzésre.

Az aktuális képzési jegyzék megtalálható a https://kkvkportal.hu oldalon. A jegyzék a vállalkozások igényeinek megfelelően folyamatosan bővülni fog.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.