Már kishajóval is meg lehet érkezni Szeged belvárosába

MTI   ·   2020.08.31. 14:10
uszomuatadas_200831-1

Negyvennyolc férőhelyes kikötőt alakítottak ki a Tiszán a kishajóknak, 300 millió forintból.

Nagy Sándor szegedi városfejlesztési alpolgármester a létesítmény átadásán elmondta: a beruházás a Partfürdő szabadidőpark és kemping fejlesztésének része. Ahhoz, hogy a Tisza valóban Szeged főutcájává váljon, szükség van arra, hogy a folyó megközelíthető legyen, ott élményekkel szolgáló attrakciók várják a helybélieket és a turistákat.

A Partfürdőt uniós támogatással megvalósuló programban fejlesztették: elkészült egy 250 méteres parti sétány, két-két gyermekjátszótér, strandfoci, illetve röplabdapálya, háromszáz méteres partszakaszon pedig horgászpályát alakítottak ki. Az önkormányzat saját forrásaiból bővítette a terület villamosenergia-ellátását is.

(fotók: szeged.hu/Szabó Luca)

A 300 millió forintból megvalósuló fejlesztés utolsó beruházása a város központjában, a Belvedere palotával szemben, a Tisza újszegedi oldalán, a szegedi Mahart Tisza Yacht Kft. által épített kishajókikötő.

Az úszómű a pihenni vágyók mellett kiszolgálja a vízi sportok kedvelőit, a vízitúrázókat, horgászokat is. Az úszóművet tizenöt méteres bejáró kapcsolja össze a parttal. Központi, több mint háromszáz négyzetméteres mólója elsődlegesen vízi pihenőhelyként működik. Ehhez az egységhez 96 méteres kikötőmóló kapcsolódik, amelynél 48 hajó helyezhető el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Logisztika Szállítmányozás

Meredeken ível felfelé a tengeri konténerszállítás, és a kereslet növekedése az árakon is meglátszik

iho.hu   ·   2024.06.02. 12:00

A  vezető óceáni és légi fuvardíj-összehasonlító és piacelemző platform, a Xeneta által közzétett legfrissebb adatok szerint az óceáni konténerszállítmányozás azonnali díjai a piac gyors és drámai növekedése következtében elérik azt a szintet, amit 2022 óta nem tapasztaltunk.