Márpedig az olaj és a víz keveredik

Bánhidi Emese   ·   2014.02.27. 07:45
Kraniacim

Aki azt mondta, hogy a víz nem keveredik az olajjal, az nagyot tévedett. Olyan élethűen, ahogyan a világhírű Lloyd adja vissza a napsugarak törését, a hajó apró csavarjait és a vízcseppeket – olajjal, úgy senki nem teszi.

(Forrás: robertlloyd.co.uk)

Kisgyerekként kezdett festeni, amikor rengeteget hajózott a szüleivel. Azt mesélte, egyszer a szülei a kabinban voltak, és a kishajó nagyon hánykolódott a vízen, alig tudott megkapaszkodni, de ő csak azt érzékelte, milyen pici is egy ember ehhez a hatalmas víztömeghez képest.

(Forrás: robertlloyd.co.uk)

A legnagyobb kihívás számára mégiscsak az volt, amikor egy halfeldolgozó hajóból kialakított gyémántbányász hajót kellett lefestenie. Nevetve meséli, hogy az első ecsetvonások után úgy nézett ki, mit egy olajfinomító, szállítószalagokkal, csörlőkkel. Hetekbe telt, amíg sikerült olyanná alakítani, hogy fel is ismerjék, a végén tényleg úgy nézett ki, mint egy hajó, de a kihívás óriási volt.

(Forrás: robertlloyd.co.uk)

Megkérdezni egy festőtől, melyik a kedvenc munkája olyan, mint egy anyától kérni, hogy mutasson rá kedvenc gyermekére. Lloyd sem tud választani: „A három királynő Southamptonban, amely a Queen Elizabeth fedélzetén található, aminek a megfestése volt a legkisebb technikai kihívás, de csodálatos lett a végeredmény, és a kép nagyon sikeres. Talán ez áll a legközelebb ahhoz, hogy a kedvencemnek nevezzem” – mondja Lloyd.

(Forrás: robertlloyd.co.uk)

A brit művész festményeit itt tekinthetik meg.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek