MAX 8 a flottában

iho   ·   2018.02.01. 15:09

A Travel Service a világ egyik legnagyobb, egyben Közép-Európa vezető charter légitársasága átvette első, 737 Max 8 típusú repülőgépét, amelyből további harmincnyolcra van megrendelése a Boeingtól. A MAX a gyártó legújabb repülőgépe a 787 Dreamliner üzembe állítása óta, és rengeteg fejlesztést át is emeltek a Dreamliner-ről a már jól bevált 737-es legújabb generációjának tervezésekor. Az alacsonyabb fogyasztás mellett a MAX 8 hatótávolsága is megnőtt, így olyan közkedvelt úticélok válnak elérhetővé Magyarországról a következő években, mint például a Zöld-foki szigetek, Kenya, vagy Zanzibár.

Még idén további öt repülőgép átvételére számít a légitársaság, a teljes flotta 2022-ig újul meg. Így a világ egyik legfiatalabb flottáját üzemeltető charter légitársasággá válik a Travel Service, a cseh nemzeti légitársaság és a SmartWings (a menetrend szerinti járatokat üzemeltetik ezen a néven) tulajdonosa. A cég magyar, lengyel és szlovák leányvállalatot is működtet (nyolcvan magyar alkalmazottal), és ezekben az országokban saját üzemelési engedéllyel rendelkezik. Magyar lajstromban jelenleg egy B737-800-as repülő van, amit a nyári csúcsidőben egy további géppel egészít ki a cseh anyavállalat. A globális flotta jelenleg 32 B737-800-as, és további két-két B737-700-as, illetve B737-900-as repülőgépből áll, a munkavállalók száma pedig több, mint ezer fő. A 2011 óta nyereségesen működő Travel Service globális árbevételle megközelíti a 200 milliárd forintot, flottája tavaly repült óráinak száma 150 ezer.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.