Még mindig ég a kisiklott vonat Kanadában

iho   ·   2014.01.09. 10:06
plasterrock2cim

A kanadai közlekedési hatóság délelőtt ül össze, hogy a vonat kisiklásának okait elemezze. Az első jelek arra mutatnak, hogy a fékekkel kapcsolatos műszaki hiba okozhatta a balesetet.

A hatóságok lezárták a környékre vezető utakat, de azt mondják, egyelőre nincs további tennivaló, megvárják, amíg a tűz leég.

„Van egy a vonat teljes hosszán végigfutó csővezeték, amely a levegőt szállítja minden kocsi fékrendszerébe. Ha ez a cső széttörik, szétesik, akkor a rendszer vészhelyzetbe vált, ami azt jelenti, hogy a vonat olyan gyorsan áll meg, ahogyan csak tud” – mondta az egyik hatósági szakember, hozzátéve, hogy ennek a rendszernek a meghibásodása vezetett oda, hogy egy „nem kívánt fékezés” következett be. A szakemberek azonban továbbra is fenntartják, hogy mindez egyelőre feltételezés, semmi biztosat nem tudni a baleset okairól.

Még mindig tűz van a vonat kisiklásának környékén. Az egyik mobiltelefonnal készített fotón öt kilométerről is látszik még a tűz. Most még az sem teljesen világos, hogy mi van a leégett vagonokban. Mivel még ég, nem tudják megközelíteni a terepet, mert fennáll a veszélye annak, hogy robbanás következik be. Ezért megvárják, hogy a tűz magától leégjen, és csak az után merik megközelíteni a szerelvényt.

A vasúttársaság elnöke pontosította a korábbi adatokat: a 122 kocsiból 17 siklott ki, ezek közül öt vagonban volt nyersolaj és négyben propángáz.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek