Megbénulhat az utolsó napon az 1-es terminál

iho/repülés   ·   2012.05.28. 12:02

A „repülőtéri cégeknél dolgozók kezdeményezésére” a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet autós figyelemfelkeltő demonstrációra hívja tagjait „a ferihegyi gyorsforgalmi út I. repülőtéri terminál elé eső szakaszához”.

„Azért demonstrálunk, mert a Malév csődje óta eltelt negyedévben minden cégnél drámaian romlott a helyzet. A dolgozók létbizonytalansága, a több ezer családot érintő elbocsátások mellett a légiközlekedés színvonalának folyamatos csökkenése is óriási probléma” – hangzik a szakszervezeti körlevél. „Ha szolidaritást vállaltok a repülőtéri dolgozók ügyével, néhány gépkocsival csatlakozzatok hozzánk” – olvasható továbbbá, majd a levél kifejti: „Nem csak a repülőtéren és környékén dolgozó tízezrek megélhetését veszélyezteti a mára kialakult helyzet. Az idegenforgalom és a kereskedelem is szenved a légikikötőben uralkodó botrányos körülmények miatt.”

A közlemény azokat kéri csatlakozásra, akik egyetértenek azzal, hogy „a felelősöket el kell számoltatni, és rendet, átlátható viszonyokat kell végre teremteni a repülőtéren”.

A levél szerint a demonstrációt reggel 10 órakor kezdődne, és este 19 órakor zárul. Csillag Melinda, a BRFK sajtóügyeletese az iho érdeklődésére elmondta, hogy "egy szakszervezet" jelentette be a demonstrációt, és "kisebb torlódásokra lehet számítani a környéken".

Mint többször elmondtuk, a ferihegyi 1-es terminált, amelyen most még low-cost légitársaságok járatait kezelik, kedd este az aznapi utolsó gép távozásával lezárják, szerda reggeltől a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren valamennyi légitársaság valamennyi menetrend szerinti járata Ferihegy 2-ről indul és oda érkezik.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.