Meghalt a kapitány, kitérőre ment a járat

iho   ·   2015.10.06. 17:54

Az American Airlines 550-es járata, egy A320-as 147 utassal és öt főnyi személyzettel az arizonai Phoenixből Boston felé tartott, amikor a gép egyik pilótája rosszul lett, majd még a levegőben meghalt. A másik pilóta Syracuse repülőterén szállt le a géppel.

Mint a későbbiekben kiderült, az elhunyt pilóta a gép kapitánya volt, aki a repülés negyedik órájában lett rosszul. A fedélzeti személyzet egyik tagja kiképzett ápoló volt, aki sikertelenül próbálta újraéleszteni a kapitányt.

Az American Philadelphiából küldött tartalék személyzetet, amely aztán tovább vitte a járatot, és a gép végül utasaival együtt megérkezett Bostonba.

A kapitány halálának okát még nem ismerik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

A350: irány a parkoló?

iho/repülés   ·   2019.06.04. 15:25

Bordeaux repülőterére repült át az Etihad Airways első Airbus A350-1000 szélestörzsű repülőgépe. Egyes információk szerint a vadonatúj, szinte „nullkilométeres” gépre hosszabb távú tárolás vár. De biztos ez?