Összeraktuk az idei dunakanyari kirándulóhajó menetrendjét

iho/hajózás   ·   2023.03.29. 09:00
dunakanyar_hajojarat07

Örömhír: több év után már nem kora délután, hanem újra életszerű időpontban, 17:00-kor indul vissza a hajó Visegrádról Tahin, Leányfalu és Szentendrén át Budapestre!

Tegyük gyorsan hozzá, bár a Budapest–Szentendre–Visegrád menetrend még nincs fenn, a Budapest–Szentendre–Budapest járat, illetve a Szentendre–Visegrád körjárat menetrendjeiből ez már most is „összerakható”.

A hajójárat így elérhető lesz Zebegény felől a visegrádi körjárattal, hétvégén a visegrádi Kis-Villám (indulás: 16:00)–bobpálya (indulás: 16:05)–Fellegvár (indulás: 16:08)–hajóállomás (érlkezés: 16:22) buszjárattal, és persze gyalogszerrel a Pilisszentlászló felől a Nagy-Villámon (Országos Kéktúra) az Apátkúti-völgyön (piros sáv jelzés), továbbá a Spartacus ösvényen (zöld sáv jelzés) át Visegrádra vezető turistautakon. 

A hajóval történő hazautazás jó lehetőséget kínál a Leányfalun strandolóknak és a Szentendre nevezetességeivel ismerkedőknek is. A turistaigényeket lefedő menetrendek, a jó csatlakozások, a kreatív túra- és programszervezést elősegítő nyilvánosság egymásra épülő rendszerszemléletű egysége lehet csak versenyképes alternatíva a 11-es utat és a hegyvidék parkolóit, kiindulópontjait leterhelő autós egyéni közlekedéssel szemben. Mindenki a maga módján igyekezzen a vonatkozó hírek terjesztésének lehetőségével felhívni a figyelmet a Dunakanyar és a Pilis–Visegrádi-hegység közösségi közlekedési lehetőségeire, kiemelten a dunakanyari kirándulóhajójáratok igénybevételére! (Öröm az ürömben, hogy a menetrend Budapest–Szentendre–Leányfalu–Tahitótfalu–Visegrád ajánlatánál szereplő indexkép  nem a magyarországi Visegrádnál, hanem a boszniai Višegradnál készült...

Ezek után már csak az lenne az igazi, ha előbb-utóbb újraindulna a Budapest–Szentendre–Visegrád–Esztergom hosszú hajójárat is, és újra beüzemelik a dömösi révet és a hozzá kapcsolódó Dömösi átkelés vasúti megállót is.

(fotó: Mahart Passnave)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek