Megkezdődött az első A320neo végszerelése

iho   ·   2014.03.17. 16:00
cim

Az Airbus megkezdte az első A320neo végszerelését a Toulouse-i összeszerelő vonalon (Final Assembly Line, FAL). Ennek első lépése a franciaországi St. Nazaire-ből érkezett elülső, és a németországi Hamburgból szállított hátsó törzsszekció összeillesztése volt, adta hírül a gyártónak az iho/repüléshez eljuttatott közleménye.

Amint ez az első munkaszakasz lezárul, a következő a törzs és a szárny összeszerelése lesz. Összességében egy hónapig tart egy A320-as összeszerelése, és általában hétóránként hagyja el egy A320-as gépcsaládhoz tartozó példány a szerelővonalat a három gyártóhely egyikén, Toulouse-ban, Hamburgban illetve Tiencsinben, hangsúlyozza a gyártó.

(fotó: Airbus)

Az A320neo első repülésére 2014 negyedik negyedévében, az első gép átadására 2015 negyedik negyedévében kerül sor.

Az A320neo opciója sok technológiai újítást jelent, beleértve a legújabb generációt képviselő hajtóműveket és a „Sharklet” szárnyvég-kialakítást, ami gépenként 15 százalékos üzemanyag-megtakarítást és a széndioxid-kibocsátás évi 3600 tonnányi csökkentését jelenti. Az A320neo gépcsaládra a program 2010-ben történt beindítása óta az Airbus több mint 2600 rendelést kapott 50 vásárlótól, és ezzel a piac hatvan százalékát fedi le, ami világosan jelzi a gép piacvezető pozícióját – zárja közleményét az Airbus.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek