Mégsem találták meg az eltűnt An-2-est

iho   ·   2013.02.19. 19:35
Január végén az orosz média beszámolt arról, hogy megtalálhatták az eltűnt An-2 repülőgép roncsait. A bizonyítékul szolgáló légifotók azonban tévesek, nem az eltűnt An-2-es roncsai vannak rajta – írja orosz hatósági forrásokra hivatkozva az Itar-Tass.

Mint ismert, tavaly június 11-én este az urali Szerov repülőterén az Oroszok Napja előestéjén egy társaság ünnepelt. A csoport egy része felszállt az ott parkoló gépek egyikével, amit feltehetően a gép pilótája vezetett, de a másodpilóta és szerelő nem volt a fedélzeten, ők a városból éjszaka visszatérve csak hűlt helyét találták az Ancsának.

A kétfedelűn legalább kilencen voltak, de a hatóságok később 12 személyről és a pilótáról beszélnek. A gép repüléséről, útirányáról semmit nem lehet tudni. Felszálláskor nem jelentkeztek be, nem kértek engedélyt, és nem adtak le repülési tervet.

A keresési műveleteket végül tavaly november 13-án hivatalosan is leállították, miután több mint ezer négyzetkilométert vizsgáltak át a keresőcsapatok Cseljabinszk, Tyumen, Kurgan és Sverdlovsk régiókban, valamint a Hanti–Manysi Autonóm Körzetben.

Kapcsolódó hírek