Megszakított felszállás Ferihegyen

iho   ·   2014.06.10. 19:48

A 31L futópályáról szállt volna fel a Tunisair Boeing 737-600-as repülőgépe este fél hét előtt nem sokkal, azonban a futópályára történő ráfordulást követően 3-400 méterrel a gép megszakította a felszállás előtti gurulást, majd körülvették a tűzoltók az AIRportal.hu információi szerint.

A repülőgép utasait a futópályán szállították ki, normál utaslépcsők segítségével és buszokkal szállították vissza a terminál épületébe. A TS-IOK lajstromjelű repülőgépet pedig fél nyolc előtt vontatóval húzták le a futópályáról.

Az AIRportal.hu nem hivatalos információi szerint a repülőgép hajtóműhiba miatt szakította meg a felszállás előtti gurulást, más információk szerint egy téves vészjelzés miatt kényszerült megállásra. A
Az esemény során nem sérült meg senki, a 95 utas és a repülőgép is biztonságban van. A légitársaság feltehetően egy cseregépet fog küldeni a járat utasaiért.

Nem sokkal hét óra előtt a kényszerhelyzet elrendelését feloldották. Az esemény idejére a 31L futópályát lezárták, a repülőtér érkező és induló forgalma is a másik, 31R futópályát használta.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek