Megtalálták a magyar férfi holttestét

MTI   ·   2012.01.18. 16:08

Megtalálták a pénteki olaszországi hajóbalesetben eltűnt magyar férfi holttestét – közölte a Külügyminisztérium sajtófőosztályának vezetője.

A férfi holttestét több más áldozatéval együtt a hajótestben találták meg. A Grosseto városában felállított válságközpontban a férfi helyszínen tartózkodó édesanyja azonosította az áldozatot. A boncolást később végzik el, hogy megállapítsák a férfi halálának körülményeit, ezután szállítható haza a holtteste. A balesetben eltűnt másik magyar áldozatot, egy nőt továbbra is keresnek.

A Costa Concordia nevű olasz óceánjáró luxushajón 4229-en voltak, közülük 3209 turista a világ 62 országából, többségükben olaszok, franciák és németek. A hajó a toszkán partok közelében fekvő Giglio szigetnél péntek este beleütközött egy tengerfenékből kiálló sziklába, léket kapott, majd az oldalára dőlt.

A toszkán hatóságok szerdán közzétettek egy listát 28 eltűnt nevével, akiket a luxushajón utazók közül még keresnek.

A baleset után kezdett mentési munkálatok ötödik napján, szerdán a búvároknak ismét fel kellett függeszteniük a kutatást, mert az oldalára dőlt hajó megmozdult és tovább süllyedt, emiatt a mentőcsapatok számára nem biztonságos a munka.



Kapcsolódó hírek

Hajózás Tengerhajózás

Újabb királynő a Fincantieritől a Cunard Line-nak

iho/hajózás   ·   2024.04.21. 16:16

Az olasz hajóépítő 14 év elteltével adott át a hajózási társaságnak egy új tengerjáró hajót. A Queen Elizabeth és a Queen Victoria után a Queen Anne a harmadik, Monfalconében elkészült királynő – a Cunard negyedik hajóját, a Queen Mary II-t a francia Chantiers de l'Atlantique építette Saint-Nazaire-ben.