Megtelt az első Televonat

iho   ·   2018.10.01. 12:00
telefom4

Ahogy a Facebookon Gyöngyösi Máté írja:A MÁV-Start 1633 számú Televonata 181 utassal útjára indult Nyíregyháza állomásról. Debrecenben körülbelül még egyszer ennyi utas szállt fel.” A két piros Flirtből kiállított szerelvény ülőhely-kapacitása négyszáz, ha a lehajtható kétszer tizenegyet nem számoljuk bele. Egy kis fejszámolás után megállapíthatjuk, hogy az első Televonat kilencven százalék körüli kihasználtsággal közlekedett, ami az elővárosi kivitelű Flirtöket tekintve elég tisztességes, a kényelem érzetét talán már csökkentő arány is.

Debrecenbe érkezik a Televonat (Gyöngyösi Máté képe)

Alig több, mint egy hete robbant a hír: a Start a telekocsikkal versenyre kelve új ajánlatot vezet be Nyíregyháza és Debrecen felől Budapestre a vasárnapi csúcsforgalomban. A mentesítő járat kizárólag speciális, Televonat-jeggyel vehető igénybe, ez Nyíregyházáról 2490, Debrecenből 2210 forintba kerül. Az ígéretek konnektorokról is szóltak, de ahhoz az újabb, kék Flirtökkel kellett volna kiállítani a szerelvényt. Az első Televonatra piros motorvonatok jutottak, legyen ez a legnagyobb probléma...

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek