Megvennék a reptérkezelőt? - az Indotek közleménye

iho/repülés   ·   2020.10.09. 20:20

Valóban tárgyal az Indotek a Budapest Airport megvásárlásáról, magyar és amerikai befektetőkkel, politikai kapcsolódások nélkül, írja a cég.

Korábban közreadott cikkünkkel kapcsolatban - "Gyorshír: eladó a Budapest Airport? Most, hogy olcsóbb, "Orbán szövetségeseinek" magyar konzorciuma tervezi megvásárolni a reptérkezelőt, állítja a Bloomberg" - az Indotek Group vezérigazgatója, Jelinek Dániel jegyezte közleményt küldött szerkesztőségünknek:  

A Bloomberg nemzetközi hírügynökség ma megjelent cikkére az alábbiakban kívánok reagálni.

Az Indotek Csoport folyamatosan keresi a felvásárlási célpontokat, elsősorban az ingatlan- és a kapcsolódó gazdasági szektorok területén. A cégcsoport kiemelt erőssége olyan piaci célpontok akvizíciója, majd konszolidációja és fejlesztése, amelyek gazdasági nehézségekkel küzdenek.

Az Indotek Csoport üzleti tárgyalásokat folytat dominánsan piaci (magyar és kisebb részben amerikai) befektetőkkel a Budapest Airport Zrt. konzorciumban történő potenciális megvásárlásáról. Az Indotek Csoport által szervezett konzorcium kizárólag politikai kapcsolódással semmilyen formában nem rendelkező professzionális szereplőkből áll.

Az üzleti tárgyalások bizalmas jellegénél fogva semmilyen további tájékoztatást nem áll módomban közzétenni.

Jellinek Dániel

vezérigazgató

Indotek Csoport

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek