Mentesítő vonatok és pénztárak a Sziget után

iho/vasút   ·   2012.08.10. 12:12

A Sziget Fesztivál utolsó napján augusztus 13-án, hétfőn a MÁV-Start Zrt. a menetrend szerinti járatokon felül mentesítő vonatokat indít Budapest és Bécs között, valamint az utasok számára augusztus 10. és augusztus 13. között megerősíti nemzetközi pénztárait.

A Mávinform közlése szerint a szerelvények 9.32-kor, illetve 13.36-kor indulnak a Keleti pályaudvarról, Bécs Westbahnhofra 12:52-kor és 16:52-kor érkeznek, közben csak Kelenföldön, Hegyeshalomnál és Bécs Meidlingnél állnak meg, és kizárólag 2. osztályú kocsikkal közlekednek, étkező- vagy bisztrókocsi nélkül.

Valamennyi, a viszonylatukra érvényes menetjeggyel (így InterRail, CityStar, MünchenCity és kirándulójegyekkel is) igénybevehetők, SparSchiene-menetjegyeket azonban nem biztosítunk rájuk – hangzik a MÁV-Start közleménye.

A menetjegyek bármely nemzetközi pénztárban, és a fesztivál ideje alatt a Szigeten elhelyezett pénztárunkban is megvásárolhatóak.

A MÁV-Start Zrt. ezen felül a nyári nemzetközi forgalomban az utasok kényelmesebb nemzetközi menetjegyváltása, valamint a gyorsabb és a hatékonyabb kiszolgálás érdekében augusztus 10. és augusztus 13. között a Budapest-Keleti pályaudvar 9. vágányánál lévő belföldi pénztárait ideiglenes nemzetközi pénztárként üzemelteti. A pénztárak ebben az időszakban 8:30 és 19:40 között állnak az utasok rendelkezésére. Ezenkívül a pályaudvar egyéb nemzetközi jegyváltó helyei – a 6. vágánynál lévő nemzetközi pénztárak és a 9. vágánynál lévő Üzleti Váróterem pénztára – a megszokott módon és időben üzemelnek.

Tekintettel a hétvégén és hétfőn várható kiemelkedő utasforgalomra, a személyszállító vasúttársaság azt javasolja utasainak, hogy nemzetközi menetjegyeiket a legnagyobb utasforgalmú és átmenetileg bővített Keleti pályaudvari pénztárak helyett elővételben, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, illetve a József Attila utcai belvárosi Menetjegyirodában vagy Kelenföldön váltsák meg.

Kapcsolódó hírek