Messzire, magasra, gyorsan: a legjobb hazai vitorlázó pilóták

iho   ·   2018.03.05. 16:15
cim

Szabó Péter

Hétvégén tartották a hagyományos repülőbált és a sportrepülők díjkiosztóját: a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség elküldte szerkesztőségünknek a maga fő díjazottjai listáját.

Eszerint az év férfi sportolója vitorlázórepülésben Szabó Péter (Alföldi Repülőklub), női Diófási Kovács Orsolya (Őcsény) és ifjúsági Vámosi Tamás (Opitz Nándor Repülőklub).

Diófási Orsolya

A Rotter Lajos Vándordíj, amit a hazánk területéről indult legjobb céltáv-repülő nyerhet el, Hegedűs Lászlónak jutott. A magyar vitorlázó repülés egyik úttörője, Szilas Steff Tibor alapította Turul Vándordíjat Varga Sándor (Alföldi) míg (a világ bármely országában az induló repülőtér talajszintjéhez mérten a legnagyobb magasságot elért pilótának járó) Icarus Vándordíjat Oltvai Csaba (DAC) kapta.

Bagoly, vagyis Hegedűs László

A Lányi Róbert díjat kiemelkedő csapat-eredmények elismerése osztják ki. az idei díjazottak: Pós János (MSE) és Lencsés Péter (Hajdúszoboszló).

Az Aranykoszorú feltételeit három pilóta teljesítette az utolsó díjátadó óta, Wéber Olivér (Alföldi), Wéber Zsombor (Alföldi) és Dobos Tibor (Albatrosz RE).

Vámosi Tamás

Hegedűs László (Alföldi) három, míg Sindely János (Alföldi) két nemzeti sebességi rekord repüléséért kapott elismerést.

A Magyar Vitorlázórepülő Kupa legeredményesebb versenyzői, csapatai és klubjai is díjakat kaptak, köztük Hegedűs László, Szabó József, Arday Dániel és a női győztes Muráti Judit.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek