Mexikói fapados Airbus-rendelés

iho/repülés   ·   2012.11.14. 09:21
-Interjet_Airbus_A320_cim

A mexikói fapados a most repülő 36, illetve a még le nem szállított néhány A320-asa mellé rendelte meg a keskenytörzsű utasszállító továbbfejlesztett, újrahajtóművezett változatát. Az Interjet csak hét éve működik, de mostanra Mexikó vezető belföldi légitársasága lett, illetve erősen fejlesztette hálózatát Közép-Amerika más országai és az Egyesült Államok felé. A mostani rendelés is a hálózatbővítés megalapozására szolgál.

A légitársaság flottája így is nagyon alacsony átlagéletkorú, az új rendelés pedig további hatékonyságnöveléssel, fogyasztáscsökkentéssel segíti az Interjet terjeszkedését, ezt hangsúlyozta a szerződés aláírásakor mind a társaság igazgatója, mind az Airbus marketing- és eladási főnöke. Az Interjet egyike lesz az első légitársaságoknak a térségben, amelyik az új keskenytörzsű változatot használja majd.

A gépekhez a hajtóműveket később választják ki. Az Airbusnak 450 gépe repül Latin-Amerikában és a karibi térségben. Az európai gyártó erőteljesen terjeszkedik a kontinensen, ma már az ott használt utasszállítók hatvan százaléka Airbus-típus. Az Interjet egyébként az első olyan légitársaság az amerikai kontinensen, amely 20 példányban megrendelte a kisebb új orosz gyártmányú utasszállítót, a Szuhoj S100-as Superjetet.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.